Vegan Masters: verpakkingslijn

(Kraft-) kartonnen verpakkingen en bestickering voor vegan gerechten

Vegan Masters verkoopt online een breed assortiment van 100% plantaardige gerechten die koel-vers bij de klant worden thuisbezorgd in heel Nederland. Daarnaast wordt een deel van het assortiment ook aangeboden binnen de food-service en retail.

Door Foxworks is de vormgeving van de complete huisstijl verzorgd en daarbij is ook de bedrukking van de verpakkingslijn ontworpen. Om milieubelasting doorplasticafval te beperken is het grootste deel van de verpakkingen gemaakt van (Kraft-)karton. De bedrukking wordt enkel uitgevoerd in zwarte inkt zodat maar één drukgang nodig is en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de eigen kleur van het gebruikte materiaal. Een groot deel van de verpakkingen is gestandaardiseerd en de unieke productgegevens (zoals de productnaam, beschrijving, ingrediënten en voedingswaardes) worden op de verpakking aangebracht met zwart-witte stickers. Waar toch plastics nodig zijn wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare PLA.

Foxworks heeft zorggedragen voor de grafische opmaak van de verpakkingen en het grootste deel van illustraties die een terugkerend element vormen in alle verschillende verpakkingen. Op de meeste verpakkingen wordt in beeld en tekst aandacht besteed aan de ‘Master’ die het gerecht voor Vegan Masters heeft ontwikkeld en bereid. Naast de productverpakkingen zijn ook de bedrukking van de transportdozen en overige verpakkingsmaterialen ontworpen.

Referentie: Vegan Masters