Tiny Tokens: Starry Dice

Een complete set dobbelstenen met een sterren-motief voor tabletop games.

Deze set van dobbelstenen is ontworpen voor gebruik in tabletop roleplaying games, zoals Dungeons & Dragons, Pathfinder, etc. De volledige set bestaat uit een vierzijdige, een zeszijdige, een achtzijdige, een tienzijdige, een twaalfzijdige, en een twintigzijdige dobbelsteen, plus een tienzijdige dobbelsteen met tientallen. (D4, D6, D8, D10, D12, D20, en 10D10.) Daarnaast zijn in dezelfde lijn een aantal dobbelstenen ontworpen voor gebruik bij het verzamelkaartspel Magic: the Gathering.

De basisvormen van de dobbelstenen in deze set zijn de klassieke regelmatige veelvlakken (platonische lichamen). Deze hebben op de hoeken echter iets uitstekende randen gekregen, waardoor op elk hoekpunt een verhoogde stervorm ontstaat, waarop de dobbelsteen rust. Doordat bij de verschillende veelvlakken een ander aantal zijden bij elkaar komt in elk hoekpunt, ontstaat sterren met een wisselend aantal punten. Doordat de nummers op de zijden openingen zijn naar de holle binnenzijde, ontstaat goede contrastwerking en zijn de dobbelstenen goed af te lezen.

Deze dobbelstenen zijn ontworpen om geproduceerd te worden met een hoge kwaliteit SLS 3D-print proces. De modellen zijn geschikt om in een groot aantal verschillende materialen geprint te worden. Zo behoren staal met verschillende coatings, verschillende kleuren kunststof, messing, en zelfs edelmetalen tot de opties. De dobbelstenen worden on-demand geprint door de firma Shapeways, en zijn wereldwijd beschikbaar via de website van Tiny Tokens.

Referentie: Tiny Tokens

Gecategoriseerd onder:

productontwerp