Tiny Tokens: Portal Companion Cube Dice

Een complete set dobbelstenen voor tabletop games, geïnspireerd op de Companion Cube uit de Valve Portal games.

Deze set dobbelstenen is ontworpen als inzending voor de ontwerpwedstrijd van Shapeways, ter gelegenhedi van de samenwerking met Valve Software, en heeft hierbij de tweede prijs gewonnen.

Valve – de ontwikkelaar van de populaire computerspellen Portal, Half Life en Dota – is een samenwerking aangegaan met Shapeways, waardoor ontwerpers officieel gelisenceerde producten kunnen maken en verkopen met behulp van de 3d-print services van Shapeways, gebaseerd op de intellectuele eigendommen van Valve.
Deze dobbelstenen zijn gebaseerd op de ‘Companion Cube’ uit de Portal spellenserie. De vormtaal van deze kubus is voortgezet in de andere veelvlakken waaruit de serie dobbelstenen bestaat. Het karakteristieke hartje wordt op elke dobbelsteen gebruikt als het hoogste nummer.

Deze gelicenseerde Companion Cube dobbelstenen zijn verkrijgbaar via de webshop van Tiny Tokens. De complete set bestaan uit een vierzijdige, een zeszijdige, een achtzijdige, een tienzijdige, een twaalfzijdige, en een twintigzijdige dobbelsteen, plus een tienzijdige dobbelsteen met tientallen. (D4, D6, D8, D10, D12, D20, en 10D10.) Daarnaast zijn in dezelfde lijn een aantal dobbelstenen ontworpen voor gebruik bij het verzamelkaartspel Magic: the Gathering.s.

Referentie: Tiny Tokens

Gecategoriseerd onder:

productontwerp