Tiny Tokens: Floral Dice

Een complete set dobbelstenen met bloemvormen voor tabletop games.

Deze set dobbelstenen is ontworpen met als uitgangspunt dat alle dobbelstenen als basisvorm voor elke zijde een bloem hebben. Hierbij bepaalt de vorm van de zijden van elk van de verschillende regelmatige veelvlakken (platonische lichamen) die als dobbelsteen wordt gebruikt, het aantal bloembladen dat elke bloem heeft. In het hart van elke bloem ligt het nummer van elke zijde.

De twintigzijdige dobbelsteen is er in zowel een normale uitvoering — de som van de getallen op elk paar van tegenover elkaar gelegen zijden is 21 — voor gebruik in roleplaying games, als in een zogenaamde 'spindown' variant — waarbij opeenvolgende getallen naast elkaar liggen — voor gebruik in kaartspellen als Magic: the Gathering.

Deze dobbelstenen zijn ontworpen om geproduceerd te worden met een hoge kwaliteit SLS 3D-print proces. De modellen zijn geschikt om in een groot aantal verschillende materialen geprint te worden. Zo behoren staal met verschillende coatings, verschillende kleuren kunststof, messing, en zelfs edelmetalen tot de opties. De dobbelstenen worden on-demand geprint door de firma Shapeways, en zijn wereldwijd beschikbaar via de website van Tiny Tokens.

Referentie: Tiny Tokens

Gecategoriseerd onder:

productontwerp