HiFri: Randapparatuur Frituurmachine

Diverse modulaire modules met randapparatuur voor het HiFri frituurapparaat, die hiermee gecombineerd kunnen worden tot een complete frituurwand.

HiFri heeft een revolutionair systeem voor frituren op de markt gebracht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van superverhitte stoom, in plaats van frituurvet, om te frituren. Dit frituurapparaat wordt ingezet in snackbars, kantines en (instellings)keukens.

Door de andere werking en vereiste gebruikshandelingen van de HiFri ten opzichte van reguliere frituurapparatuur is een nieuwe manier van werken in de keuken vereist. De door Foxworks Design ontworpen randapparatuur sluit hier naadloos op aan. Door de modulaire opbouw van de randapparatuur kan voor iedere gebruikssituatie een passende samenstelling van apparaten worden gemaakt.

De set randapparatuur bestaat uit de volgende elementen:

  • Een lage koeling, waarin de voorraad van bevroren frites en snacks kan worden bewaard.
  • Een lade met doseerscheppen, waarin een geschikte hoeveelheid frites voor bereiding als één batch in de HiFri kan worden klaargezet, en waarmee het vullen van de frituurmand wordt vereenvoudigd.
  • Een verwarmde module waarin de bereide frites en snacks kunnen worden uitgestort, en die dienst doet als uitschepbak voor het in porties verdelen van de bereide batches.
  • Een module met schuin naar beneden uitrollende lades, waarin bevroren snacks kunnen worden bewaard. Doordat de lades zijn voorzien van een door Intespring ontwikkeld balanceersysteem kost het tegen de zwaartekracht in sluiten van de lades geen extra moeite.

In het ontwerp van de randapparatuur zijn het gebruiksgemak en ergonomisch verantwoorde handelingen voor de gebruiker voorop gesteld. Er is dan ook veel onderzoek gedaan naar het gebruik van bestaande apparatuur in reguliere frituurkeukens en uitgebreid getest met modellen.

Ook is een afzuiginstallatie ontworpen met koolstoffilters, die bovenop het HiFri frituurapparaat kan worden geplaatst, en de mogelijkheid bied te frituren in ruimtes waar geen vaste afzuiginstallatie aanwezig is.

Referenties: HiFri, InteSpring

Gecategoriseerd onder:

productontwerp food en horeca