Freshpoint Event Catering: Restaurant Park Terrace RAI

Ontwerp voor interieur en verkoopmeubels voor het Parc Terrace bufftrestaurant in de RAI, in opdracht van Freshpoint Event Catering.

In dezelfde stijl als het restaurant in de Keukenhof, dat eerder door Foxworks voor Freshpoint Event Catering is ontworpen, is voor de Parc Terrace locatie in de RAI een nieuw interieurontwerp gemaakt. Uitgangspunt hierbij was, dat voor de kwartronde vorm van het buffet, dezelfde meubels zouden worden gebruikt als in het restaurant in de Keukenhof.

De buffetmeubels zijn wederom verrijdbaar gemaakt, zodat deze, bij beurzen waarbij deze locatie niet geopend is, als losse meubels op andere locaties kunnen worden ingezet. Om de bijzondere vorm van het buffet te maken, zijn tussen de verrijdbare meubels, vaste hoekige meubels geplaatst. In het middelste en grootste van deze vaste meubels zijn twee verwarmde soepterrines ingebouwd. De meubels van het buffet zijn weer een combinatie van gekoelde, verwarmde en neutrale varianten.

In het lijnbuffet is op het laatste meubel plaats voor een kassa. Bij topdrukte kunnen echter ook twee kassameubels worden geplaatst op de grens tussen het restaurant en het daarbuiten ingerichte terras. Bovendien is aan weerzijden van de uitloop van het buffet de mogelijkheid om koffie en thee te bereiden en gebak te serveren, waardoor klanten die alleen hiervoor komen niet in dezelfde langere rij hoeven te staan als mensen die broodjes of salades willen afrekenen.

Achter het buffet zijn koelingen ingebouwd onder een werkblad in dezelfde stijl als de buffetmeubels. Daarachter is een open keuken met ovens voor de bereiding van de broodjes en overige producten en een spoelgedeelte. Dit is doormiddel van een verhoogde afscheiding gedeeltelijk aan het gezicht van de klanten onttrokken. De achterwanden zijn bedrukt in dezelfde stijl als de wanden van het restaurant in de Keukenhof.