Freshpoint Event Catering: Restaurant Keukenhof

Interieur voor Freshpoint sandwichbar in de Keukenhof.

Voor een high traffic locatie in de Keukenhof in Lisse, is in opdracht van Freshpoint Event Catering, door Foxworks een interieur voor een sandwichbar ontworpen. Het belangrijkste element in het interieur van dit restaurant is een lijnbuffet waarin broodjes, salades en sappen worden aangeboden voor selfservice.

Omdat de Keukenhof slechts een paar maanden per jaar geopend is, is het buffet zo ontworpen, dat het is opgebouwd uit een aantal verrijdbare meubels. Deze losse meubels kunnen, in de maanden dat de locatie gesloten is, als zelfstandige eenheden op andere locaties, zoals beurzen en andere evenementen, worden ingezet.

Om de versuitstaling van het restaurant te vergroten, zijn aan de onderzijde van de meubels van het buffet, schappen aangebracht, waarin verse ingrediƫnten kunnen worden geplaatst. Deze ingrediƫnten worden gebruikt bij de bereiding van de broodjes en salades. Doordat er een continue doorstroom plaatsvindt worden altijd verse producten getoond. Wanneer er geen verspresentatie gewenst is, bijvoorbeeld wanneer de meubels op andere locaties worden ingezet, is het ook mogelijk de onderzijde van de meubels af te sluiten met een paneel. Aan de achterzijde van deze verspresentatie is in het meubel ruimte voor droge opslag van voorraad en disposables.

Er zijn van de buffetmeubels verschillende varianten ontworpen. Elk model heeft boven het tafelblad een glazen planchet en een ademschot. De basisuitvoering heeft een RVS blad, waarop producten kunnen worden geplaatst. Daarnaast zijn er ook varianten met een gekoelde presentatie in het tafelblad en met een verwarmd blad voor het op temperatuur houden van warme broodjes en snacks.

In lijn met de buffetmeubels zijn kleinere meubeltjes ontworpen, die dienst doen als kassameubel, of als afzetmeubel voor dienbladen. Elk meubel is voorzien van een afneembaar RVS rek waarop klanten hun dienblad kunnen plaatsen. Voor de achterwand van de ruimte zijn meubels in dezelfde stijl van het buffet ontworpen, die samen een werkblad vormen, waarop de koffiemachine en sinaasappelpers zijn geplaatst. Hiertussen zijn koelmeubels geplaatst. De achterwand is bedrukt met afbeeldingen van een verse salade en vers belegd brood.