Freshpoint Event Catering: Verkooppunt Entreehal Ahoy

Conceptontwerp voor een afsluitbaar verkooppunt in de centrale hal van het evenementencomplex Ahoy in Rotterdam.

In opdracht van Freshpoint Event Catering is door Foxworks Design een conceptontwerp gemaakt voor een horeca verkooppunt in de centrale hal van evenementencomplex Ahoy in Rotterdam. De wens was om rondom de betonnen draagkolom in de centrale hal een verkooppunt te maken voor vier verschillende horecaformules. Omdat in Ahoy steeds wisselende evenementen en concerten plaatsvinden moest het verkooppunt zo worden ingericht dat het mogelijk is het aantal geopende formules aan te passen aan het verwachte publiek en bezoekersaantallen.

In het ontwerp heeft elke horecaformule een eigen plaats rondom de centrale kolom. Wanneer een zijde niet in gebruik is, wordt vanaf het plafond een rolluik neergelaten, waarmee deze zijde wordt afgesloten. Elk van de vier zijden heeft een verrijdbare voorcounter die achter het rolluik past. Bij de geopende zijden wordt de voorcounter naar buiten gerold, zodat er ruimte ontstaat voor het personeel achter de counter.

De naar binnen gerolde counters van de gesloten zijden passen precies in elkaar, waardoor de ruimte optimaal benut wordt en er rondom het horecapunt zoveel mogelijk ruimte is in de centrale hal. Bovendien zijn onder de counter tegen de centrale kolom vier afvalbakken geplaatst, die bij geopende zijden naar buiten kunnen worden gerold en als afscheiding van de ruimte achter de counter voor het publiek dienen. Door de flexibele indeling kan bijvoorbeeld bij een concert, tijdens de in- en uitstroom van bezoekers voor en na afloop van de voorstelling het verkooppunt geheel gesloten zijn, maar kan er in de pauzes gebruik van worden gemaakt voor verkoop.

Dit project is niet verder ontwikkeld dan de conceptfase, omdat kort na de ontwikkeling ervan door Ahoy het besluit is genomen de gehele centrale hal te veranderen.