Daily Italy: Restaurant RAI

Ontwerp voor het interieur van een restaurant voor Daily Italy in congrescentrum RAI.

In opdracht van Freshpoint Event Catering is door Foxworks een ontwerp gemaakt voor een restaurant voor de Daily Italy formule. Dit restaurant zal in 2015 openen in congrescentrum RAI in Amsterdam. Het restaurant is gelegen tussen twee grote beurshallen en bestaat uit een centrale keuken, met aan weerszijden hiervan een counter waar verse Italiaanse producten worden verkocht aan het beurspubliek.

In de opzet van het restaurant en de centrale bereidingskeuken is er rekening mee gehouden dat op kleinere beurzen slechts één van de zijden van het restaurant open hoeft te zijn. De andere zijde wordt op dat moment afgesloten met een rolluik, waarbinnen de meubels van de counter kunnen worden opgeslagen. Deze worden dan aan het zicht van de open keuken onttrokken door een zeildoek met sfeerbeelden in de huisstijl ven het concept.

De Italiaanse gerechten worden aan de beursgasten aangeboden in een stijlvolle counter, waarin ze worden uitgelicht in ruime glazen presentatievitrines die, afhankelijk van de producten, gekoeld of verwarmd zijn. Op deze manier wordt een breed spectrum van authentiek Italiaanse producten aangeboden, zoals pizza’s, pasta’s spianata (Italiaanse broodjes), Italiaanse nagerechten en taartjes en Italiaanse koffie, wijnen en andere dranken.

Het beschikbare menu wordt gepresenteerd op borden die zijn uitgevoerd in de stijl van een krijtbord, om zo de associatie op te roepen met traditionele Italiaanse restaurants, waar de dagverse gerechten met de hand op een bord worden geschreven. Op deze borden komen het Daily Italy logo, en illustraties van gerechten terug, in de drie kleuren van de Italiaanse vlag. Ook het restaurantmeubilair en de meubels en wanden in de keukenruimte zijn uitgevoerd in de kleuren groen, wit en rood.