Al Capone's Pizza's: Restaurants RAI

Het interieur en de aankleding voor twee restaurantlocaties in congrescentrum RAI.

In samenwerking tussen Freshpoint Event Catering en Al Capone’s Pizza’s, zijn in congrescentrum RAI in Amsterdam twee vaste restaurantlocaties opgezet. Door Foxworks Design is hiervoor het ontwerp van de interieurs en de aankleding in de Al Capone’s huisstijl van deze locaties gerealiseerd.

Beide restaurants zijn gelegen op vaste locaties aan de hallen van de RAI, die voor de wisselende evenementen en beurzen worden gebruikt. Rondom deze hallen zijn op verschillende punten horecagelegenheden ingericht waar bezoekers van de beurzen en evenementen terecht kunnen. Omdat niet het hele jaar door in alle hallen evenementen zijn, zijn de restaurantlocaties niet doorlopend geopend. Deze zijn daarom zo ontworpen, dat op momenten dat de restaurants gesloten zijn, alle meubels van de balies achter een rolluik kunnen worden opgeborgen.

De inrichting van de restaurants is geheel uitgevoerd in de door Foxworks Design ontwikkelde huisstijl van Al Capone’s Pizza’s. De meubels van de balies en de werkbladen zijn, waar mogelijk, uitgevoerd in een rustieke stijl waarin de vorm van een traditionele houten tafel terugkomt, gecombineerd met olijfgroen plaatmateriaal. In het restaurant aan de Europahal kon hiermee vrijer worden omgegaan dan in het restaurant aan de Amstelhal, omdat deze laatste deel uitmaakt van een rij aaneengeschakelde horecagelegenheden die allemaal gebruik maken van dezelfde rode balie.

Een belangrijk element in de presentatie van de pizza’s, is de warmhoudplaat die door Foxworks Design voor Al Capone’s Pizza’s is ontwikkeld. Hierop worden de pizza’s op een sfeervolle manier gepresenteerd en tegelijk warm gehouden. De ruimte is verder voorzien van authentiek Italiaans aandoende tegelwanden, hier en daar aangevuld met sfeerfoto’s. Als aankleding wordt verder gebruik gemaakt van flessen olie, blikken tomaten en pizzadozen, die eveneens door Foxworks voor Al Capone’s Pizza’s zijn ontworpen.